Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Burçak Balamber “Mekân” İsimli Kişisel Sergi Duyurusu

• 2020-12-25

Burçak Balamber

“Mekân”

25 Aralık 2020-15 Ocak 2021

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Burçak Balamber “Mekân” isimli kişisel özgün baskıresim sergisiyle Mekân Blogspot’ta 25Aralık 2020 – 15 Ocak 2021 tarihileri arasında izleyiciyle buluşuyor.

Sergide yer alan eserler nereye gittiği belli olmayan merdivenleri, nereye açıldığı belirsiz kapıları, sonsuzmuş gibi görünen koridorları, birbirinin tekrarı/özdeşi yapılarıyla izleyiciye yaşamdan kopuk ve hafızasız mekânlar sunuyor. Sanatçı, metal gravür tekniğiyle üretmiş olduğu eserlerinde, mekânı minimalist tarzda çizgilerle yeniden yapılandırırken, mekân üzerine geleneksel bakış açımızı sorgulatarak izleyiciyi hiç yaşamak istemeyeceği bir deneyim üzerine düşünmeye teşvik ediyor.

Yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma birçok sergide yer alan sanatçının eserleri Covid-19 önlemleri kapsamında 25 Aralık’tan itibaren 14.00 – 18.00 saatleri arasında görülebilir.

MEKAN BLOGSPOT

Hakkımızda:

Sanatın üretim, etkileşim, dolaşım ve paylaşımına katkıda bulunmak amacıyla, kar amacı gütmeyen ve Balıkesir merkezli bir sanat mekanı olarak 2017 yılında kurulan Mekan Blogspot; bir sanatsal kullanım alanı olarak internet ortamında işleyen blogspot mantığını yine aynı ad ile fiziksel bir mekana taşımayı hedeflemektedir.

MEKAN BLOGSPOT

Hasan Baba Çarşısı