BAÜN’den Üniversite-Kent-Sanayi İş Birliğinde Yeni Bir Adım Daha: ​​​​​​​Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü Hayata Geçiriliyor

Balıkesir Üniversitesi tarafından, Üniversite-Kent-Sanayi İş Birliği çalışmaları kapsamında yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Balıkesir Üniversitesi mezunlarının Balıkesir’de kalifiye iş gücü olarak istihdamına yönelik proje kapsamında Rektörlük bünyesinde Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında da Mezun İstihdam Ofisleri kurulacak. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, projenin kısa sürede hayata geçirileceğini ifade ederek, üniversite-kent-sanayi iş birlikleri kapsamında örnek bir çalışmanın ortaya çıkacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. İlter KUŞ çalışmanın detayları hakkında bilgiler verirken, “Fakültelerimiz, yüksekokullarımız ve meslek yüksekokullarımızdaki ‘Mezun İstihdam Ofisi’ Balıkesir’de çalışmayı isteyen mezunlarımızı belirleyerek mezun havuzu oluşturacaktır. Bu havuzda mezunlarımıza ait eğitim bilgileri ve mezunlarımızın yapmış oldukları iş başvuruları yer alacaktır. Rektörlük bünyesindeki ‘Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğü’ şehrimizdeki iş adamları, sanayici, özel kuruluşlar ve belediyelerimiz tarafından gelecek işe alma taleplerini ilgili birim ofisine yönlendirecektir. Şehrimizde kalifiye iş gücünün istihdamına yönelik düzenlenen bu sistem, dinamik ve kompakt bir şekilde çalışarak mezunlarımıza iş imkânı sağlamayı hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü