BAÜN Spor Bilimleri Fakültesi 20 Yıllık Tarihi ile Türk Sporunun Destekçisi

Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, tarihi geçmişiyle beraber yetiştirdiği yüzlerce sporcu, öğretmen, antrenör ve yönetici ile Türk sporuna önemli hizmetler sunmaya devam ediyor. 2000 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu adıyla kurulan, ilk öğrencilerini de 2002-2003 eğitim-öğretim yılında kabul eden okul, 2020 yılından itibaren ise faaliyetlerini Spor Bilimleri Fakültesi adı altında sürdürüyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, fakültenin Türk sporunun destekçisi olduğunu ifade ederken, fakültede yer alan tesislere de; Türk spor tarihinde önemli yerleri olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Naim Süleymanoğlu, Hamza Yerlikaya ve Yasemin Adar’ın isimlerinin verildiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, 20 yılı aşan geçmişi ile çok sayıda uluslararası sportif başarıda imzası bulunan Spor Bilimleri Fakültesinin ve öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyerek, tüm branşlarda Türk sporunun gelişimine destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, yüksekokul statüsünde olan okulun 2020 yılında fakülteye dönüştürüldüğünü hatırlatırken; “Spor Bilimleri Fakültemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı sporcuların yetiştirilmesinde öncü olacak geleceğin öğretmen, antrenör ve yöneticilerini yetiştiriyor. Üniversite olarak her alanda olduğu gibi spor bilimleri alanında da değer üretimi ilkesiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Fakültede Spor Tesislerine Özel İsimler

3 adet kapalı spor salonu, 1 adet çim saha, 1 adet atletizm pisti,  2 adet basketbol sahası, 2 adet tenis kortu ve 1 adet futbol sahasına sahip olan Spor Bilimleri Fakültesinde spor tesislerine, başarılarıyla spor tarihine geçen isimlerin adı verildi. ‘Cihan Şampiyonu’ ünvanlı güreşçi Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ‘Cep Herkülü’ ünvanlı Naim Süleymanoğlu, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ‘Asrın Güreşçisi’ unvanına sahip Hamza Yerlikaya ve ilk Avrupa ve Dünya Şampiyonu kadın Türk güreşçi ünvanına sahip olan ve aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi mezunu Yasemin Adar’ın isimleri, fakülte bünyesindeki tesislere verildi.

90 Milli Sporcu Eğitime Devam Ediyor

Fakültenin olanakları ve son dönemdeki başarıları hakkında bilgiler veren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Soyer de; fiziki yapı olarak birçok okulda bulunmayan tesislere sahip olduklarına dikkat çekti. Öğrencilere sunulan olanakların milli başarılara da etki ettiğini söyleyen Prof. Dr. Fikret Soyer, 90’ı milli sporcu olmak üzere 1000’in üzerinde öğrencinin eğitim aldığı okulda son dönemde; Kerem Kamal’ın Güreş Dünya Şampiyonluğu, Habibe Afyonlu’nun Judo Ümitler Dünya Şampiyonluğu, İrem Korkmaz’ın Judo Avrupa Şampiyonluğu, Yasemin Adar’ın Güreş Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Ali Eren Demirezen’in Boks’ta Rio De Jenerio 2016 Yaz Olimpiyatları katılımı ve Akdeniz Oyunları İkinciliği, Ebru Şahin’in Judo Gençler Avrupa Şampiyonluğu, Büyükler Avrupa Üçüncülüğü, 23 yaş altı Avrupa Şampiyonluğu ve Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Selin Yurtsever’in de Üniversiteler Arası Plaj Voleybolu Avrupa Dördüncülüğünün öne çıkan başarılar arasında yer aldığını dile getirdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü