Necatibey Eğitim Fakültesinde “Mustafa Necati Bilim ve Eğitim Tarihi Müzesi” Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan “Mustafa Necati Bilim ve Eğitim Tarihi Müzesi” açıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç’la birlikte müzenin açılış programına katılarak Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk ve proje ekibinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, gerçekleştirilen projede emeği geçenleri tebrik ederken, kurulan müzenin fakülte ve üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

16 Mart Öğretmen Okullarının 173. Kuruluş Yıl Dönümünde açılışı gerçekleştirilen müze hakkında Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Serap Öz Aydın da katılımcılara bilgiler verdi. Projenin; kökleri 1910’a uzanan Necatibey Eğitim Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadar kullanılan ders araç-gereç ve materyallerinin belli bir merkezde toplanmasını sağlamak ve toplanan bu malzemelerin Bilim Tarihi, Eğitim Tarihi ve Laboratuvar derslerinde öğrenme materyalleri olarak kullanılması için gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Serap Öz Aydın, projenin yürütülmesinde ve sonuçlandırılmasında emeği geçen Doç. Dr. Ruhan Benlikaya, Dr. Öğr. Üyesi Vahide Nilay Kırtak Ad, Araş. Gör. Dr. Alper Kabaca ve Araş. Gör. Fahrettin Filiz’e teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü