GÜN BİRLİK GÜNÜ  Balıkesir Üniversitesi, Deprem Bölgesi İçin Seferber Oldu

6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, başta AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordinasyon sağlanarak bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar ivedilikle başlatıldı.

Rektörlük koordinasyonunda gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye devam eden faaliyetler kapsamında ayni yardım kampanyası çalışmaları başta olmak üzere diğer faaliyetlerde tüm akademik birimlerin katılımıyla sürdürülüyor.

Balıkesir Üniversitesinde, konuyla ilgili gerçekleştirilen tüm faaliyetler şu şekilde:

Deprem Koordinasyon Kurulu

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu başkanlığında, üniversite üst yönetimi ile konuyla ilgili akademik ve idari personelin katıldığı Deprem Koordinasyon Toplantısı yapıldı ve Deprem Koordinasyon Kurulu kurularak gerekli çalışmalar başlatıldı.

 Gönüllü Arama Kurtarma Desteği

Tüm personele SMS ile ulaşılarak, ihtiyaç halinde bölgedeki çalışmalara katkı sağlayabileceklerle ilgili başvuru sürecine dair iletişim bilgisi iletildi.

BAÜN’lü Uzman Doktorlar ve Sağlık Personeli de Bölgede

Üniversite Hastanesinde görevli ve çoğunluğunu Acil Tıp ile Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı öğretim üyelerinin oluşturduğu 38 Hekim ve 15 yardımcı sağlık personelimizin bölgeye gönderilmesi için hazırlıklar yapılarak bölgeye sevkleri gerçekleştirilmeye başlandı. Üniversite öğretim üyeleri ve sağlık personeli bölgedeki sağlık kuruluşlarında görev aldı.

BAÜN Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından, Pazarcık ve Elbistan Merkezli Depremlerle İlgili Açıklama

Balıkesir Üniversitesi Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili yapılan ön çalışmaların ardından kamuoyuna yönelik bilgi notu paylaşımında bulundu.

Ayni ve Maddi Yardım Seferberliği

Balıkesir Valiliği ile AFAD koordinasyonundaki kurumlarla koordinasyon sağlanarak 10 ilimize insani yardım ihtiyaçlarına yönelik, başta kışlık mont, bot, battaniye, hijyen malzemeleri olmak üzere ayni yardımlar gönderildi. Üniversitemiz bünyesinde yürütülen yardım çalışmaları, tüm akademik birimlerin katılımıyla sürdürülmekte. AFAD ile koordineli biçimde, ayni ve maddi yardımda bulunmak isteyenler için Üniversitemizin resmi internet sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından AFAD’ın resmi duyuruları paylaşıldı.

Türk Kızılayı’na Kan Bağışı

Farklı birimlerden öğrenciler ve personel tarafından Türk Kızılayı’na kan bağışları gerçekleştirildi.

Depremden Etkilenen Öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim İşlemleri Planlandı

Deprem gündemiyle olağanüstü toplanan Üniversitemiz Senatosunca, depremden etkilenen öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri, ek sınavları vs. akademik takvimdeki belirtilen sürelere bağlı kalmaksızın mazeretleri kapsamında yapılması ve derslere devam yönünden mağdur edilmemesi için karar alındı.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilerle İletişim Kuruldu

Deprem bölgesinde bulunduğu tespit edilen 2800 öğrencinin durumları hakkında bilgi almak üzere kendileriyle iletişime geçildi. Bu kapsamda ayrıca deprem bölgesindeki öğrencilere destek verilmesi için bir WhatsApp iletişim hattı kuruldu.

Konaklama Desteği

Deprem nedeniyle oluşabilecek olağanüstü durumlarda depremzedelerin konaklayabilmeleri için üniversitemiz misafir konaklama kapasitesi Balıkesir Valiliğine bildirildi.

Gönüllü, Gastronomi Öğrencileri

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğrenim gören ve bölgedeki beslenme faaliyetlerine destek vermek üzere oluşturulan gönüllü öğrenci grubunun ihtiyaç halinde bölgeye gönderilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

İş Makinesi Desteği

Üniversiteye ait bir adet iş makinesi, bölgedeki çalışmalara destek sağlaması amacıyla Valilik ve AFAD koordinasyonundaki lojistik faaliyetler için tahsis edildi.

Odun Sobası İmalatı ve Yakacak Desteği

Bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar kapsamında, Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından ilk etapta üretimi planlanan 201 adet odun sobası ve ekipmanları ile Havran Meslek Yüksekokulu tarafından temin edilen yakacak malzemeleri ve bölgeye sevk ediliyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca seyyar sahra tuvalet kabini de üretiliyor.  

Balıkesir Afet Lojistik ve Destek Merkezine Personel Desteği

Balıkesir Üniversitesi tarafından görevlendirilen personeller, Balıkesir Valiliği ile AFAD koordinasyonunda Balıkesir Afet Lojistik ve Destek Merkezine getirilen ayni yardımların sınıflandırılma ve deprem bölgesine koordineli bir şekilde ulaştırılma çalışmalarına katkı sağlıyor.

KYK Yurdunda Konaklayan Depremzedelere Sağlık Desteği

Balıkesir Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezinde görev alan doktor ve yardımcı sağlık personeli de Çağış Kampüsünde yer alan KYK Yurtlarında kalan depremzedelere sağlık desteği sunuyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da çalışmalar kapsamında, Çağış Kampüsünde yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

Sağlık Desteği

Balıkesir Üniversite Hastanesi Psikiyatri (Ruh Sağlığı ve Hastalıkları) Anabilim Dalı öğretim elemanları, Üniversite Hastanesinde ve Altıeylül Semt Polikliniğinde, ücretsiz ve randevusuz bir şekilde depremzedelere psikolojik destek sağlıyor.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü