Balıkesir Üniversitesinin Deprem Bölgesine Destekleri Sürüyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Balıkesir Üniversitesinin de başta AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordineli olarak bölgeye destek faaliyetleri devam ediyor.

Soba ve yakacak desteği

Bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar kapsamında, Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından ilk etapta üretimi planlanan 201 adet odun sobası ve ekipmanları ile Havran Meslek Yüksekokulu tarafından temin edilen yakacak malzemeleri bölgeye sevki devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca seyyar sahra tuvalet kabini de üretiliyor. Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin ile Öğr. Gör. Hasan Demirhan ve Havran Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Atabay’ın koordinasyonunda yürütülen soba üretimi ve yakacak desteği çalışmalarına, okul personelinin yanı sıra vatandaşlar da destek oluyor.

Üniversitenin bölgeye yönelik ayni yardım faaliyetleri de resmi kurumlarla iş birliği içerisinde devam ediyor. Bu kapsamdaki ayni yardım malzemeleri de bölgeye gönderilmeye devam ediyor.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü