BAÜN Akademisyenlerinden, Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Uluslararası Yayın Başarısı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) akademisyenlerinin, Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında İŞBİR Elektrik A.Ş. tarafından desteklenerek ortaya koyduğu akademik çalışma, dünya çapında uluslararası dergi sıralamalarında en üst dilim olan Q1 ölçeğinde yer alan “Energies” dergisinde yayınlandı.

Balıkesir Üniversitesinden Öğr. Gör. Oktay Karakaya (Bigadiç Meslek Yüksekokulu) ve Prof. Dr. Murat Erhan Balcı (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü) ile Prof. Dr. Mehmet Hakan Hocaoğlu (İstanbul Ticaret Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü) tarafından ortaya koyulan, “Minimization of Voltage Harmonic Distortion of Synchronous Generators under Non-Linear Loading via Modulated Field Current” başlıklı çalışma,  Feature Paper (İlgili alanda geleceğe yön verecek yüksek yeniliğe sahip makale) olarak “Energies” dergisinin Şubat 2023 sayısında yayınlandı.

Makale bağlantı adresi: https://www.mdpi.com/1996-1073/16/4/1789

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.