Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu Teknik Destek Projesi’nin 5. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu Teknik Destek Projesi’nin (Renewable Youth Energy/RE-YOU) 5. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bakanlık temsilcileri, AB Delegasyonu temsilcisi, Üniversite temsilcileri ile proje yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıya, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) adına Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Üniversitesi adına da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAUNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sabri Bıçakçı katıldı.

GWO Sertifikası Eğitimleri Başladı

Global Wind Organization (Küresel Rüzgar Türbinleri Organizasyonu) Uluslararası Akreditasyon sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak GWO onaylı Temel Güvenlik Eğitimi (Basic Safety Training/BST) vermeye yetkili kurum onayını alan BAUNSEM, bir taraftan anlaşmalı eğitmenleri aracılığıyla eğitimler verirken diğer yandan, kendi eğitmenlerini yetiştirmek üzere eğitimlere başladı.

GWO Sertifikası Eğitimleri ile; Rüzgar Enerji Santralinde ve türbinlerinde çalışan tüm personelin dünyanın herhangi bir yerinde “Rüzgar Türbinleri için Temel İş Güvenliği Eğitimlerini” aynı standartta alarak bu standart ile tüm dünyada rüzgar endüstrisinde eğitim ve doğru uygulama standartlarının gelişimi, rüzgar enerji santrallerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği risklerini azaltmak ve çalışmalar sırasında çevreye verilen zararı en aza indirmek amaçlanmakta.

Mezun Gençlere Eğitim ve Staj İmkânı

Yürütülmekte olan proje kapsamında, 18-29 Yaş Arası 480 gence, rüzgâr, biyogaz ve fotovoltaik alanlarında eğitim ve staj/istihdam desteği sağlanacak.

Proje kapsamında her iki üniversitede Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi ile Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümlerinden (elektrik, enerji, elektronik teknolojisi, elektronik ve otomasyon, makine vb.) mezun 18-29 yaş aralığındaki 480 yeni mezun işsiz genç, (Balıkesir-240 kişi, Çanakkale-240 kişi) toplamda 4 ay sürecek yenilenebilir enerji sistemleri eğitimi alacak ve eğitim programının ardından yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren işletmelerde 2 ay sürecek staj programına dahil edilecekler. Proje kapsamında, Balıkesir Üniversitesinde eğitim görecek olan 240 kişilik mühendis ve teknisyenlerden oluşan grubun eğitimleri, mayıs ayı içerisinde yüz yüze olacak şekilde başlayacaktır.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü