Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosuna Uluslararası Festivalden Başarı Ödülü

Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu, İstanbul’da gerçekleştirilen 8. SANSEV Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’ne katılarak festivalin önemli performanslarına verilen “Çoksesli Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı” ödülüne layık görüldü.

Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve koro şefliğini Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalından Araş. Gör. Zülal Karakuş ve Araş. Gör. Orkun Karakuş’un yürüttüğü ve her müzik türünden çeşitli örnekleri barındıran koro, düzenlenen programda “Pencereden Bir Taş Geldi” ve “Süpürgesi Yoncadan” türkü düzenlemeleri ile “Sing and Swing” ve “Ma Bella Bimba” gibi eserleri seslendirdi. Konuyla ilgili bilgiler veren Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özge Gençel Ataman, koronun performansının jüri tarafından beğeniyle izlendiğini ifade ederken; “Değerli meslektaşlarıma bu ödülü şehrimize ve üniversitemize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.