Balıkesir’de Yatırım Teşvik Belgesi Sayısında Artış Sürüyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporunun Mart 2023 dönemi verilerine göre Balıkesir’de yatırımlar için düzenlenen teşvik belgesi sayılarındaki artış sürüyor.

Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından düzenli olarak yayınlanan raporda yer alan ilk üç aylık verilere göre yatırım teşvik belgesi sayısında, bir önceki yıla kıyasla 2 katın üzerinde bir artış kaydedildi. Balıkesir’de alınan teşvik belgesi sayısı bir önceki yılın ilk üç aylık döneminde 26 iken, 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde ise toplam 54 adet teşvik belgesi düzenlendi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, yılbaşından bu yana toplam 54 adet yatırım teşvik belgesinin düzenlendiğini söylerken, Mart ayında çeşitli konularda düzenlenen 16 teşvik belgesinin tamamının yerli sermaye yatırımı olduğunu ifade etti. Ülke genelinde ve Balıkesir’de enerji yatırımlarına büyük önem verildiğini belirten Aydemir, Mart ayında enerji yatırımı için 4, imalat sanayi için de 8 adet belgenin düzenlendiğini dile getirdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü