BAÜN, Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Kitabı Tanıtımı ve Paneline Ev Sahipliği Yaptı

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının ortaklığında düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Kitabı Tanıtım Toplantısı ve Paneli, Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon ve 9’uncu Ana Jet Komutanı H. Plt. Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tanıtım toplantısı, Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları panel oturumuyla devam etti. Moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Duymaz’ın yaptığı panele; alan editörleri Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Eylem Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Özyıl Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Füsun Esenkal Çözeli ve Ses Sanatçısı Atik Sahil konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşmacılar, kitapta alanlarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Panelin ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak birer konuşma yaparak, 46 akademisyen ve uzman tarafından Balıkesir’in tüm ilçelerinin taranması ile gerçekleştirilen alan araştırmaları ve derleme faaliyetlerinin yer aldığı Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Kitabının Balıkesir için önemine vurgu yaptılar.

Etkinlik, somut olmayan kültürel miras temsilcilerinin müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve anlatımlarının ardından, protokol üyeleri tarafından proje, panel ve kitap çalışmasında emeği geçenlere plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü