Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You) Birinci Bölgesel Konferansı Gerçekleştirildi

Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You) Birinci Bölgesel Konferansı, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Ayvalık Haliç Park Otel’de gerçekleştirildi.

Yenilenebilir enerji yatırımlarının sosyal etkileri ile Avrupa’da ve Türkiye’de güneş, rüzgâr ve biyogaz başta olmak üzere yenilenebilir enerji teknolojilerine ve piyasalarına ilişkin güncel durum ve trendlerin tartışıldığı programa, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji ve Yeni Teknolojiler Daire Başkanı Mustafa Çalışkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı’nın yanı sıra, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren firma temsilcileri, Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve RE-You Projesi kursiyerleri katıldı.

Projenin yüklenicisi Deutsche Gesellscahft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) International Services adına katılımcıları selamlayan ve proje hakkında bilgiler veren Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdena’ın konuşmasıyla başlayan programın öğleden önceki bölümünde Renewables Academy (RENAC) AG, Almanya Rüzgar Enerjisi Birliği, Almanya Biyogaz Birliği, Almanya Enerji Depolama Sistemleri Birliği ve  Almanya Güneş Enerjisi Endüstrisi Birliği’nden katılımcılar Avrupa Birliği ve dünyada yenilenebilir enerji teknolojileri, piyasa dinamikleri, Avrupa’da yenilenebilir enerji alanında sertifikasyon sistemleri, yenilenebilir enerji istihdam arzı ve talebi, yeşil hidrojen yatırımları konularında sunumlar yaptı.

Öğleden sonraki bölümde ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Koç’un moderatörlüğünde Türkiye’de Güneş, Rüzgâr ve Biyogaz Sektörlerinin Gelişimi başlıklı bir panel yapıldı. Panele Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkan Yardımcısı Ali Aydın, Denizüstü Rüzgar Enerjisi Birliği (DÜRED) Başkanı Dr. Murat Durak, Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği (BİYOGAZDER) Başkanı Altan Denizsel ve Türkiye Güneş Enerjisi Birliği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Yağlı Ece katıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü