Oyun Karavanı Yollarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde hazırlanan ve Balıkesir Üniversitesinin de paydaşları arasında yer aldığı Oyun Karavanı, deprem bölgesine gitmek için Balıkesir’den uğurlandı. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay da oyun karavanı tırının, Atatürk Stadı önünde gerçekleşen uğurlama törenine katıldı.

Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Balıkesir Temsilcisi Hasan Yetişir tarafından uğurlama programında tanıtımı yapılan tırda geleneksel çocuk oyunları bulunuyor. “Deprem bölgesinde çocuklar oyunsuz kalmasın” sloganı ile başlayan çalışma kapsamında 25 Eylül’de Hatay’a ulaşacak olan oyun karavanı sonrasında 15 Ekim tarihine kadar; Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır olmak üzere 7 il ve 15 ilçeyi ziyaret ederek çocuklarla buluşacak.