Balıkesir’de İhracat Değerleri Artmaya Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporunun Eylül 2023 dönemi verilerine göre Balıkesir’de ihracat değerlerinin artmaya devam ettiği görüldü.

Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından düzenli olarak yayınlanan raporda yer alan 2022/2023 yıllarına ait aylık verilere göre Balıkesir’de ihracat, 2023 Haziran ayına göre 14 milyon dolar, 2022 Temmuz ayına göre de 25 milyon dolar artarak, 2023 Temmuz ayında 96 milyon dolar oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BAÜN emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, Balıkesir Ticaret Odasının Temmuz ayında ihracatta ilk 5 sektör sıralamasını; Hayvansal Mamuller ve Su Ürünleri, Elektrik-Elektronik, Otomotiv Endüstrisi, Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Makine Aksamları olarak açıkladığını belirtti.

İlgili rapor: