Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy Projesinde İmzalar Atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve S.S. Kazdağları Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde gerçekleştirilen, Kaz Dağları Bal Ormanı ve Balköy Projesinde imzalar atıldı.

Proje paydaşlarının yer aldığı imza programında, iş birliği protokolünü  kurumlar adına  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran imzaladı. Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen programda Proje Yürütücüsü ve BAÜN Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Balıkesir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, S.S. Kazdağları Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İlhan Deveci de hazır bulundu.

Atılan imzaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, projenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

“Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” projesinin 1. etabında doğa yürüyüşleri yapılabilecekken, 2. etabında Balkafe’de üretilen tüm balları tatma ve satın alma imkanı olacak. Bal Ormanı ve Balköy’ü projesini eğitim üssüne ve şifa merkezi haline getirecek 3. etapta ise arı ve arı ürünlerinin koruyucu ve bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı uygulama yönteminin uygulanacağı “Apiterapi Merkezi Projesi” başlayacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü