Balıkesir Üniversitesi Katkılarıyla Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği ve Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalları, Altıeylül İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Balıkesir Milli İl Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği düzenledi. “Erken Tanı Hayat Kurtarır" sloganı ile Balıkesir Ermişler Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlik; öğretmenlere, velilere ve lise son sınıfındaki kız öğrencilere yönelik iki ayrı oturumda gerçekleştirildi.

Etkinliğin eğitim kısmında görev alan, BAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, “Meme Kanseri Riskleri, Belirtileri, Erken Tanı ve Korunma” konusunda güncel bilgileri katılımcıların aktif katılımı ve demonstrasyonu ile gerçekleştirdi. KETEM biriminde görevli Uzman Halk Sağlığı Hemşiresi Seda Şaşmaz  da, “Meme Kanseri, Serviks (Rahim ağzı) Kanseri ve Kolon (Bağırsak) Kanseri” konularında erken tanılamada KETEM'in faaliyetlerini sundu.

Altıeylül İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Elif Ünal ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Uzmanı Abdullah Ay’ın da yer aldığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinin de görev aldığı etkinlikte gün boyu 40 yaş üstü kadınlara KETEM Meme Kanseri Erken Tanılama Tırında Mamografi çekildi.

Meme kanserini erken tanılamada 40 yaş sonrası kadınlarda mamografinin, 20-40 yaş arası kadınlarda ultrasonun, 20 yaş sonrası tüm kadınlarda da kendi kendine meme muayenesinin önemli olduğunun vurgulandığı programda tüm katılımcılara İl Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı broşürler de dağıtıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü