BAÜN’de “Milli Mücadelede Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir” Bilgi Şöleni Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Osmanlı Mirası Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Milli Mefkure Topluluğu iş birliğinde “Milli Mücadelede Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir” başlıklı bilgi şöleni etkinliği düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışı; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kara, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin birinci oturumunda Prof. Dr. Kenan Ziya Taş’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde; Doç. Dr. Mustafa Öğe “Mondros Ateşkes Antlaşması Sonrası Ülkede ve Balıkesir’de Genel Durum”, Doç. Dr. Serap Sunay “ Balıkesir’de Yunan İşgali ve Mezalimi ve E. Öğr. Gör. Aydın Ayhan da “İşgallere Karşı Balıkesir’de Direniş Hareketleri” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinliğin Doç. Dr. Serkan Sarı başkanlığındaki ikinci oturumunda ise Arş. Gör. Azer Gürcan “Osmanlıdan Cumhuriyet’e Yol Haritası: Milli Mücadelede Değişim ve Dönüşüm” E. Öğretim Üyesi Fuat Özer “Balıkesir Kongreleri” ve Öğr. Gör. Ramazan Yaman da “Milli Mücadelede Balıkesir ve Çevresinde Faaliyetler: Akbaş Cephaneliği Baskını” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü