BAÜN ve ÇOMÜ İş Birliğinde İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti Kursu Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Havacılık Kulübü koordinatörlüğünde ve Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti kursu düzenlendi. 22-26 Mayıs tarihleri arasındaki kursa katılan öğrencilere İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim üyeleri Doç. Dr. Seyhun Durmuş, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Kurt ve Dr. Öğr. Üyesi Gülaçtı Şen tarafından verildi. Teorik ve pratik uçuş eğitimlerinden oluşan kurs, ÇOMÜ'de Ziraat Fakültesi ile Dardanos Yerleşkesinde yapıldı.

Kursun sertifika törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, kurs eğitmenleri Doç. Dr. Seyhun Durmuş, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Gülaçtı Şen, ÇOMÜ Havacılık Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cafer Türkmen, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsmail Satmaz, Enformatik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar ve kursiyer öğrenciler katıldı.

Katılımcılara İHA (İnsansız Hava Aracı) kullanımı konusunda teorik ve pratik eğitimler sunarak, ticari pilot ehliyeti almaya hak kazanmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen kursun sertifika töreninde Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan bir konuşma yaparak; “Bize bu imkanları sağlayan Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörleri Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na teşekkürü borç bilirim” dedi. Teşekkür belgelerinin takdiminde kursun kapanış konuşmasını yapan ÇOMU Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da bu tür eğitimlerin üniversiteler arası iş birliğini güçlendirdiğini ve öğrencilerin mesleki kariyer gelişimlerine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, etkinliğe katkı sunan akademisyenlere teşekkürlerini iletti

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü