Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Balıkesir Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Balıkesir Üniversitesi, iş birlikleri kapsamında yeni bir adım daha attı. Kurumlar adına Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından yeni bir iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolü kapsamında; denetimli serbestlik altındaki yükümlüler ile tutuklu ve hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamak, aileleriyle bağlarını sürdürmelerini ve güçlendirmelerini temin etmek, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken ve verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaya yönelik rehberlik ve iyileştirme çalışmalarında, yükümlülerin kamu yararına ücretsiz çalışmaya ilişkin ceza ve tedbirlerinin infazının sağlanmasında iş birliği sağlanması, personelin ihtiyaç duyduğu seminer, panel gibi etkinliklerden yararlanmasında, üniversite öğrencileri ve personelinin staj, kurum tanıtımı, akademik çalışma gibi taleplerinin yerine getirilmesinde iş birliği gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Protokol imza töreninde, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, yeni işbirliği adımlarının ve imzalanan protokolün hayırlı olması temennilerinde bulunarak ilgili protokolü imzaladılar.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü