Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu, Yeni Başarılara İmza Atıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve Koro şefliklerini Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenleri Araş. Gör. Zülal Karakuş ve Araş. Gör. Orkun Karakuş’un yaptığı Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu, verdiği konserler ve aldığı ödüllerle üniversiteyi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en köklü korolar festivali olan 26. Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’ne katılan BAÜN Çocuk Korosu, “Ritmik Beraberlik-Ritmik Uyum Başarı” ödülünü almaya hak kazandı. Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan BAÜN Çocuk Korosu konserde; “Horozumu Kaçırdılar”, “100. Yıl Marşı” gibi ulusal repertuvarın yanında  “Banaha”, “Ma Bella Bimba” ve “Mi mi Kusimama” gibi eserleri de seslendirdi.

Çocuk korosu Ankara’daki programı kapsamında 70 kişilik veli, öğretmen ve koristlerin yer aldığı grup ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret ederken, son provalarında da seslendirdiği eserler arasında yer alan 100. Yıl Marşı’nın bestecisi Müzik Eğitimcisi ve Akademisyen Prof. Enver Tufan ile de bir araya geldi. Daha önce 3. Çanakkale Çocuk Koroları Festivali ve 8. İstanbul Sansev Korolar Festivali’ne katılan BAÜN Çocuk Korosu, “Çoksesli Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı Ödülü”, “Çocuk Şarkılarını Yorumlamada Genel ve Teknik İzlenimde Başarı Ödülü”, ve “Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özendirme Ödülü”nü almıştı.

Rektör Oğurlu’dan Tebrik

Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özge Gençel Ataman, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal, Koro şefleri Araş. Gör. Zülal Karakuş ve Araş. Gör. Orkun Karakuş ile Koroyu temsilen iki öğrenci, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl’ın da yer aldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, BAÜN Çocuk Korosunu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü