Üniversitemiz ve Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi Akademisyenleri Arasında İş Birliği Toplantıları

Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi ile Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri arasında iş birliği toplantıları gerçekleştirildi.

İş birliği süreçleri kapsamında Gülistan Devlet Üniversitesi ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenleri arasında bilim ve eğitim alanlarında karşılıklı iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan konuların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban ve Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zikriyayev Zokir Mamirovich’in de yer aldığı toplantıda her iki üniversiteden akademisyenler; ortak araştırma projeleri, akademik değişim programları ve öğrenci etkileşimini artıracak çeşitli düzenlemeler gibi konularda iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Ayrıca, bilimsel yayınlar, konferanslar ve seminerler gibi ortak etkinliklerin düzenlenmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda, katılımcılar arasında karşılıklı memnuniyet ve iş birliği iradesi dile getirilerek, bundan sonraki adımların planlanması için ortak bir yol haritası oluşturulması kararı alındı.

Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu arasında da ikili ilişkileri geliştirme ve yabancı diller alanında alanında çevrim içi iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Halil Küçükler, Özbekistan Gülistan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mine Abdurazakova Shakida ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Pozilov Abdushohit ile her iki kurumdan akademisyenlerin yer aldığı toplantıda ikili işbirliğinin devamına ve akademisyenlerin Balıkesir Üniversitesine davet edilmesine, diğer Türk Dünyası Üniversiteleri ile iş birlikleri kurulmasına karar verildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü