BAÜN Ev Sahipliğindeki Uluslararası “ICAME’24 Konferansı” Başarıyla Tamamlandı

ICAME konferans serisinin üçüncüsü olan “The Third International Conference on Applied Mathematics in Engineering (ICAME'24)” konferansı, çevrim içi ve yüz yüze seçenekleriyle hibrit katılım ile başarıyla gerçekleştirildi. 26-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Ayvalık-Balıkesir’de gerçekleştirilen konferans; optimizasyon, kontrol, kesirli hesap, yapay zeka ve bu alanların mühendislik bilimindeki uygulamaları gibi güncel ve disiplinler arası konuları tartışmak üzere, uygulamalı matematik ve mühendislik alanındaki önde gelen araştırmacıları ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Konferans süresince alanda çalışmalar yürüten akademisyenler ve araştırmacılar tarafından önemli sunumlar gerçekleştirilirken; Lübnan Amerikan Üniversitesinden (Lübnan) Dumitru Baleanu, Free State Üniversitesinden (Güney Afrika) Abdon Atangana, Nottingham Üniversitesinden (Birleşik Krallık) Ender Özcan ve Poznan Teknoloji Üniversitesinden (Polonya) Gerhard-Wilhelm Weber tarafından dört açılış konuşması yapıldı. Ayrıca, Warwick Üniversitesinden (Birleşik Krallık) Mukund N. Janardhanan, IBM Data Science & AI Elite Team’den (Almanya) Eray Çakıcı, Kimya Teknolojisi ve Metalurji Üniversitesinden (Bulgaristan) Jordan Hristov ve Güney Afrika Üniversitesinden (Güney Afrika) Hossein Jafari tarafından dört davetli konuşma, konferans programı içerisinde gerçekleştirildi.

Konferansta; Türkiye, Almanya, Birleşik Krallık, ABD, Bulgaristan, Fas, Belçika, Polonya, Macaristan, Portekiz, Romanya, Malezya, Endonezya, Hindistan, İrlanda, Güney Afrika, Cezayir, Katar, Umman, Lübnan, Irak, İran, Nijerya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filistin olmak üzere 26 ülkeden 188 yazar tarafından toplamda 214 sunum, altı paralel oturumda gerçekleştirildi. Etkinlik programında ayrıca özellikle genç araştırmacılar için, yeni teknolojileri ve konuları tartışmak üzere Wolfram’ın yerel temsilcisi Enorm tarafından bir ‘Endüstri Oturumu’ ve alanlarında önde gelen akademisyenlerle bir ‘Yuvarlak Masa Tartışma Oturumu’ da düzenlendi.

Konferansta sunulan bildirilerin tam metinlerinin, hakemlik süreçlerini başarıyla tamamlamaları durumunda belirlenen dergilerin özel sayılarında, Springer yayınevi tarafından basılan kitap bölümü veya Springer konferans bildirisi olarak yayımlama imknı da bulunan ve disiplinler arası işbirliklerini teşvik eden, yeni araştırma fırsatları sunan bir etkinlik olan ICAME’24 Konferansının Özet Kitabına, buradan erişilebilmektedir.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü