Balıkesir Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Söyleşisi

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, BAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öğe’nin konuşmacı olduğu “15 Temmuz Demokrasi Bayramı” başlıklı söyleşi etkinliği düzenlendi.

Kampüs Şehitler Camii yanında yer alan Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da bir açılış konuşması yaparak 15 Temmuz’un Türkiye Demokrasi tarihi açısından önemli bir tarih olduğunu dile getirdi. Demokrasilerde milletin iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Rektör Oğurlu, Türkiye’de bir daha benzer girişimlerin yaşanmaması temennileriyle sözlerini tamamladı.

Söyleşide BAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Öğe, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi süreçlerinde darbe teşebbüslerini değerlendirdi. Tarih Bölümünden Arş. Gör. Azer Gürcan’ın moderatörlüğündeki söyleşide 15 Temmuz hain darbe girişiminin, tarihi süreçteki darbe girişimlerinden farklı olarak;  halkın sokağa çıkarak darbecilere karşı çıkması, darbecilerin isim ve komuta süreçlerini gizli tutması ve halka karşı açık ve kanlı bir saldırının gerçekleşmiş olması ile ayrıldığını dile getiren Öğe, FETÖ terör örgütü ve dış destekçilerinin karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan halkımızın da destekleriyle, milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını ortaya konulduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik, Doç. Dr. Mustafa Öğe ve Arş. Gör Azer Gürcan’a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü