Balıkesir Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi Açıldı

Balıkesir Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açıldı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen sergide; milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edilen 15 Temmuz hain darbe girişimine dair fotoğraflar sergileniyor.

Sergi açılışına, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma gerçekleştiren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, demokrasinin halkın kendi iradesini ortaya koyduğu, milletin iradesinin mecliste temsil edildiği ideal yönetim tarzı olduğuna vurgu yaparak, hain darbe girişimlerinin ve kalkışmaların bir daha asla yaşanmaması temennilerinde bulundu. Milletin iradesinin ve sağduyusunun, meşruiyetin yegane kaynağı olduğuna dikkat çeken Rektör Oğurlu 15 Temmuz’da kendisini sokağa atan, tankların önünde duran aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmetle ve minnetle andığını dile getirerek sözlerini tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli 15 Temmuz Gazisi Murat Ceylan’a plaket de takdim edilen program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü