Balıkesir Üniversitesinin Enerji Verimliliği Çalışmaları Tescillendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazandı.

Balıkesir Üniversitesi Enerji Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen enerji verimliliği ve tasarruf çalışmaları kapsamında, enerji yönetim sisteminin üniversitede kurulması ve işletilmesi için gerekli hazırlıklar ve yapılan denetlemeler sonucu ISO 50001 belgesiyle sertifikalandırılan BAÜN’ün bu alandaki çalışmaları tescillenmiş oldu.

Yapılmakta olan ve planlanan enerji verimliliği çalışmaları için bir alt yapı ve rehber niteliği taşıyan sertifikanın alınmasının ardından BAÜN Enerji Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Yıldız beraberinde, Enerji Yöneticisi Halil Sinoplugil, Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden Araş. Gör. Resul Özlük, Yapı İşleri Daire Başkanlığında görevli Tekniker Sevda Kartalcı ve Kalite Koordinatörlüğünde görevli Şeref Akyol ile birlikte, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu ziyaret etti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl’ın da yer aldığı ziyaret programında BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bilinçli enerji kullanımının giderek daha fazla önem taşıdığı günümüzde alınan sertifikanın üniversite için önemi ile birlikte personel ve öğrencilerde oluşturduğu farkındalığa değindi. Süreçte emeği geçenlere teşekkür ederek enerji verimliliği ve tasarruf çalışmalarının yönetimsel eylemler ve bireysel kullanıcıların da katkılarıyla başarıya ulaştığını dile getiren Rektör Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi olarak enerji verimliliği alanında da örnek olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü