BAÜN Turizm Fakültesi: Yarım Asırlık Tecrübe ve Modern Eğitim İmkanları ile Güçlü Bir Marka

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesi, 1975 yılına dayanan yaklaşık 50 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye'nin önde gelen turizm eğitim kurumlarından biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu olarak hizmet vermeye başlayan fakülte, zaman içinde adı ve statüsü değişerek; 1982’de Uludağ Üniversitesine bağlı Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak faaliyet göstermeye başlamış, 1992 yılında ise Balıkesir Üniversitesine bağlanarak adını Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirmiştir. 2013 yılında fakülte statüsünü geçerek bugünkü adını alan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türkiye’de turizm alanında en güçlü eğitim markalarından birisi olarak kabul görüyor.

50 yıla yaklaşan tecrübesiyle, çağdaş eğitim imkanları ve güçlü akademik kadrosuyla tanınan ve Türkiye’de turizm eğitiminde öncü olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi, sektördeki standartları da yakından takip ederek, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde öğrencilere modern ve kapsamlı eğitim sunuyor.

Lisans düzeyinde dört yıllık eğitim sunan bir fakülte olarak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümlerinde öğrenci kabul eden fakültede öğrencilere, ilk yarıyıldan itibaren yoğun bir şekilde İngilizce eğitimi sunulurken, ikinci yabancı dil olarak da Almanca veya Rusça dersleri veriliyor.

Uluslararası öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarına aktif olarak katılan fakültede öğrenciler, bu programlar aracılığıyla Avrupa'nın farklı ülkelerinde eğitim ve staj imkanları ile uluslararası tecrübe kazanarak farklı kültürleri keşfetme fırsatı buluyor.

Sektör profesyonellerinin yanı sıra akademisyenler de yetiştiriyor

BAÜN Turizm Fakültesi, köklü geçmişi ve modern eğitim anlayışıyla, Türkiye ve dünya genelindeki turizm sektörü profesyonellerini yetiştirmeye devam ederken, akademisyen yetiştirme misyonunu da yerine getirmeye devam ediyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde hizmet vermeye devam eden turizm akademisyenler arasında çok sayıda Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu akademisyen yer alıyor.

Kariyer ve istihdam günleri ile fark yaratıyor

Öğrencilerine staj ve iş yeri bulma konusunda da destek sağlanan Turizm Fakültesi bünyesinde 2024 yılında 15.si düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günleri kapsamında 100’ü aşkın işletme yer aldı. Öğrencilerle birlikte işletmelerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sayesinde mezun olan öğrenciler yurtiçinde ve yurtdışında iş imkanı bularak sektörün farklı noktalarında önemli başarılara imza atıyor. Fakülte mezun öğrencileri, 1997’de kurulan mezunlar derneği (BTİOYOMD) sayesinde de turizm sektörü ile ilişkisini oldukça güçlü bir biçimde sürdürme imkanı bulurken, sektörde söz sahibi pozisyonlarda görev alıyor.

50. yıl heyecanı yaşanan fakülte 9 bine yakın mezun verdi

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu, fakültenin köklü geçmişi ile 50. Yılını kutlamaya hazırlandığını ifade ederken, YKS tercih sürecinde öğrencileri, turizm sektöründe öncü bir marka olan Turizm Fakültesine davet etti. Okulun alandaki öncü konumuna dikkat çeken Köroğlu; “2024 yılı bahar dönemi itibariyle fakültemizden toplam 8928 öğrenci mezun olmuştur. Mezunlarımız yalnızca turizm sektöründeki başarıları ile değil akademik kariyerleriyle de ön plana çıkmaktadır. Yaklaşık 300 mezunumuz farklı üniversitelerin akademik kadrolarında turizm akademisine destek sağlamaya ve öğrenci yetiştirmeye devam etmektedir. Fakültemizde yıl boyunca birçok etkinlik düzenlenmektedir. Düzenlenen etkinlikler altı aylık periyotlarla fakültemiz bülteninde yayınlanmaktadır. 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında fakültemiz ev sahipliğinde IV. Ulusal/I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongrede 7 farklı ülkeden 204 akademisyenin hazırladığı 111 bildiri sunulmuştur. Önümüzdeki süreçte de öğrencilerimize fayda sağlayacak çeşitli etkinlik ve organizasyonların planlamaları hazırlanmaktadır. Fakültemiz 25., 28., 30., 35. ve 40. yıllarında mezunların da yoğun katılımıyla kutlamalar gerçekleştirmiştir. Fakültemiz, 2025 yılında 50. yılını kutlamak üzere büyük bir heyecan ve özveri ile hazırlıklarına devam etmektedir” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü