Sanatta ve Kültürde Öncü BAÜN, Uluslararası 2024 ADRA’FEST Festival Akademisi’ne Ev Sahipliği Yapacak

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), sanatta ve kültürde de öncü bir kurum olarak Balıkesir’in sosyal yaşantısına değer katmaya devam ediyor. BAÜN, 9-18 Ağustos 2024 tarihlerinde ikincisi yapılacak olan Uluslararası ADRA’FEST Festival Akademi Adramytteion Klasik Müzik Konserleri Oda Müziği ve Orkestra Kampına ev sahipliği yapacak.

Balıkesir Üniversitesinin ev sahipliğinde, Adramytteion Antik Kenti ve çevre kültürel değerlerinin farkındalığı amacında, Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde düzenlenen ADRA’FEST, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi, Ayvalık Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Edremit Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Havran Belediyesi ile Balıkesir, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Ticaret Odaları, CAKA ve Adramytteion Araştırmaları Topluluğu gibi çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kurumunun desteğinin yanı sıra bölgedeki turizm ve zeytinyağı işletmelerinin paydaşlığı ile hayata geçiriliyor.

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un düzenleme kurulu başkanlığında,  Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. H. Hakan Okay’ın genel koordinatörlüğünde ve keman sanatçısı Mesut Çaşka’nın CAKA sorumluluğunda hayata geçirilecek olan ADRA’FEST kapsamında, altı ilçede 20 konser düzenlenecek.

Konserlerin yanında Ören-Adramytteion Derneği’nin gönüllüleri tarafından kurulacak stantlar ve atölyeler ile çeşitli etkinliklerin de yer alacağı ADRA’FEST’te bir hafta boyunca BAÜN Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uygulama Otelinde genç müzisyenlerin usta müzisyenlerle buluşacağı yoğun atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Ülkemizin ve dünyanın önemli müzisyenlerinin yer aldığı etkinlikte; Cihat Aşkın ile birlikte Ahmet Hamdi Zafer, Aleksander Mekaev, Ani Schnarch, Anton Niculescu, Barış Kerem Bahar, Burcu Hancı, Cem Babacan, Cihat Aşkın, Çağdaş Özkan, Davide Alogna, Dilbağ Tokay, Gonca Bilget, Hande Küden, Itzhak Rashkovsky, Melisa Uzunarslan, Sela Can Dökmeci, Teyfik Rodos, Zeynep Simge Acunaz Eytemiz sanatseverlerle buluşacak.

Tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleştirileceği Uluslararası 2024 ADRA’FEST Festival Akademisi hakkında detaylı bilgi ve duyurular için https://adrafest.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü