BAÜN İmzalı Yeni Bir TÜBİTAK Projesi Daha Gerçekleştiriliyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, TÜBİTAK-2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında düzenlenen “Sosyal Bilgiler Eğitiminde Kazanımlarla İlişkilendirilmiş Beceri Odaklı Soru Yazma Eğitimi” projesi başladı.

Balıkesir Öğretmenevinde 11 farklı ilden 20 Sosyal Bilgiler Öğretmeninin katılımı ile düzenlenen eğitimin açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve proje eğitmenleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Hakan Önal, proje hakkında bilgiler verdiği konuşmasında eğitimin katılımcılara ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Aydın da, eğitime katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken konuşmasında öğretmen eğitiminin öğrencilere yansımasının öneminden bahsetti.

Etkinliğin açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay da beceri odaklı soruların; öğrenciler ile kitaplar, sınavlar ve veli arasındaki ilişkiye olumlu etki yapacağına inandığını söyleyerek, proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennisinde bulundu. TÜBİTAK projeleri özelinde, proje kültürünün Balıkesir Üniversitesi için önemine değinen Prof. Dr. Murat Doğdubay katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti. Etkinliğin açılış programı katılımcılara teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de eğitim salonunu ziyaret ederek, katılımcıları ve proje ekibini tebrik etti. Projeye destek vermekten duydukları mutluluğu ifade eden Demir, bu tür projelerde Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği yapmanın önemini vurguladığı konuşmasında, projenin sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

5 gün boyunca yüz yüze sürecek eğitim programında; BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Hakan Önal, Doç. Dr. Selma Şenel, Doç. Dr. Betül Alatlı ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çopur ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Eyüp Artvinli ve Dr. Öğr. Üyesi Leyla Dönmez eğitmen olarak; Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminden Öğretmen Yuşa Yıldız ve BAÜN Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrencisi Zeynep Gigen de yardımcı personel olarak görev yapacak. Gerçekleştirilen projede, Sosyal Bilgiler Dersi için soru hazırlama süreçlerindeki ölçme ve değerlendirme ilkeleri ile beceri odaklı soru yazma teknikleri eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilecek.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü