Uluslararası Balıkesir Uygulamalı Bilimler Kongresi, BAÜN BUBFA Ev Sahipliğinde Gerçekleştiriliyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) ev sahipliğinde düzenlenen; Uluslararası Balıkesir Uygulamalı Bilimler Kongresi, BAÜN BUBFA Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. 13-15 Eylül 2024 tarihlerindeki kongrenin açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, ilçe protokol üyeleri, senato üyeleri, Genel Sekreter Yemliha Yanar, farklı üniversitelerden akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açılışında konuşan Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, davetlileri ve katılımcıları selamlayarak kongre hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da, farklı üniversitelerden akademisyenleri kongre dolayısıyla üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Balıkesir Üniversitesinin ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini söyledi. Rektör Oğurlu, kongrenin düzenlenmesine destek olan kurumlar ile katılımcılara da teşekkür ederek, kongrenin verimli geçmesi temennilerini paylaştı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş de yaptığı konuşma ile kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunurken, etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları ve emkleri bulunanlara teşekkür etti.

BUBFA tarafından ilk kez gerçekleştirilen kongre açılış programı, davetli konuşmacı olan Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç tarafından gerçekleştirilen, “SSCI Endeksli Dergilerde Nasıl Yayın Yapılır?” başlıklı sunum ile devam etti.

Açılış programı, plaket takdim töreni ile sona eren kongrede; farklı konu başlıklarında bildiri sunumları gerçekleştirilecek. Kongre, Burhaniye ve Ayvalık bölgesinde gerçekleştirilecek sosyal program ile tamamlanacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü